Fördelarna Med Att Ha En Häst

 

Även om fotboll är rankat som världens största sport så har vi i Sverige en annan utmanare om titeln, nämligen ridsport. Den har på senare dagar blivit så populär så att den tagit platsen precis bakom fotboll inom kategorin ungdomsidrott som är mellan 7 till 25 år. Däremot så ligger den bara på sjätteplats över sporter totalt i Sverige om man bara baserar det på aktiva idrottare.

 

Det finns många förutfattade meningar om hästsporten och dessa gör att sporten får ett oförtjänt rykte om sig. I denna artikeln kommer vi därför att fokusera på vad det finns för fördelar med att ha en häst och vad man kan förvänta sig av sporten.

 

Inte den billigaste sporten

Om vi börjar med att ta tjuren i hornen så måste vi lyfta på locket gällande priserna för att vara aktiv i sporten. Tittar vi till exempel på fotboll så ser vi att det inte krävs några jättestora summor pengar för att vara aktiv då man endast behöver ett fåtal vitala saker: Fotbollsskor, träningskläder och benskydd. I ridsporten så behöver du, förutom en häst, tillgång till stall, sadel och ryttarkläder. Detta gör att det blir väldigt stor skillnad i pengar inledningsvis och alla har därför inte råd att ge sig in i sporten eller fortsätta den efter en viss ålder.

 

Självklart så finns det en stor marknad för att plocka upp utrustning billigt och man kan lyckas att spara stora pengar på detta sättet. Däremot måste man se till att alltid kolla över det man köper så att man inte köper grisen i säcken och man står där med felaktig utrustning.

 

Man kan även se till att ”låna” en häst av någon i utbyte mot att du tar hand om hästen åt dem. Detta gör att du inte betalar stora pengar för hästen eller stallet men du får istället spendera några timmar per dag hos hästen för att se till att den mår bra och den har allting den behöver.

 

Känsloband byggs

Om man någonsin har tagit hand om en häst en lite längre tid så vet man också hur starkt man känner för den. Detta är för att hästen, även om den är flera storlekar större än dig, blir som ditt barn. Du vill att den ska må bra, du vill att den ska vara lycklig och du kommer göra allt för att den ska uppleva detta. Detta gör att man, speciellt som ungdom, bygger en hälsosam känslorelation till något som man sedan kan projicera till människor.

 

Det är även många som säger att de uppnår en typ av sinnesfrid när de rider då det endast handlar om dig, hästen och naturen. Detta gör att man kommer få tid att tänka både över sitt eget liv, men också få en vän man kan prata med om allt under tiden.

 

Hästsporten följer med en hela livet

Även om det är många som har lagt ridsporten på hyllan så är det fortfarande många som har hästarna varmt om hjärtat. Många har valt att spela på hästar istället för att rida och de gör detta genom olika sätt. Antingen så kan man spela på travsporten, vilket är en av Sveriges största spel och det finns flertalet olika spel man kan sätta gaddarna i. Andra väljer däremot att spela på spelautomater med hästteman hos online casino. Du kan t.ex. hitta fler exempel på sådana spelautomater genom att klicka här. Man kan alltså se att de som varit aktiva inom hästsporten aldrig lämnar sporten fullkomligt, utan man istället finner olika sätt att hålla sig uppdaterad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *